Tarih: 07.01.2022
BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: “GELİYOR GELMEKTE OLAN; HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK!”

BAŞKANIMIZ SELAHATTİN EKİCİOĞLU, BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINDA GÜNDEME İLİŞKİN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: SİYASETEN ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞARAK KİM NE YAPMAYA ÇALIŞIRSA ÇALIŞSIN, ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞANLARIN ELLERİ ÇAMURDAN KURTULMAZ! 

2022 yılının ilk Belediye Meclisi Toplantısında Bir Önceki 02.12.2021 Tarihli Aralık Ayı Olağan Meclis Kararlarının Okunması, Denetim Komisyonu Seçimi (Gizli Oylama) yapıldı. Yapılan seçimde Bayram Kaya (18 0y), Yeter Yiğit (17 oy), Şahap İlker Koca (15 oy), Deniz Aslan (14 oy) ve Kahraman Deniz (12 oy) Denetim Komisyonuna seçildi.

 İmar Komisyonu Raporunun Görüşülmesi, İmar Komisyonuna Havale Edilecek Taleplerin Görüşülmesi, Aşıkapaşa Mah. 324 ve 282 Adalarda Yer Alan Parsellerin Kapsadığı Alanın İlave İmar Planı Yapılabilmesi Için Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan Kamu Yararı Kararı Alınması Hususunun Görüşülmesi, Kayabaşı Mahallesi 1987 Ada 2 Nolu Parselde Bulunan 240,07m2  Belediye Hissesinin Kırşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Tahsisinin Görüşülmesi, Kuşdilli Mahallesi 611 Ada 11,14,15,16 ve 17 Parsellerin Belediyemiz Adına Satın Alınmasının Görüşülmesi ve Arsa Satışlarının Görüşülmesi gerçekleştirldi.

427 Ada 29 Parsel Üzerinde Yapılacak Olan Güneş Enerji Santrali Kurulum İşinde Kullanılmak Üzere Özel ve Kamu Bankalarından Kredi Çekmeye veya İller Bankasından Nakit Kredi, Teminat Mektubu ve Hakediş Kredisi Kullandırmak Üzere Belediye Başkan Yardımcısı Hamza ÇAM’ a Yetki Verilmesinin Görüşülmesinin ardındanBiriz Birlikteyiz Projesi” Kapsamında Belediyeye Ait Kuşdilli Mahallesi Kasaplar Çarşısında Bulunan 36 Nolu Büronun Protokol Kapsamında Tahsisinin Görüşülmesi, Sözleşmeli Personele Ödenecek Ücretlerin Görüşülmesi, Zabıta ve İtfaiye Memurlarına Verilecek Aylık Maktu Fazla Çalışma Ücretlerin Görüşülmesi ve Kadroların Görüşülmesi gerçekleştirildi.

Gündemin görüşülmesini takiben Ak partili bir meclis üyesinin sözleşme süreleri dolan çalışanlarının sözleşmesinin neden yenilenmediğiyle ilgili “neden işten çıkarıldılar” şeklindeki sorusuna yanıt veren Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:

 “Öncelikle şunu belirteyim biz işten çıkarmadık. Sözleşme süreleri dolanlarla sözleşme yenilenmesi yapılmadı. Mahkemeye verenler için emsal ararlar var. İdarenin sözleşmeyi uzatıp uzatmayacağını belirten kararlar daha öncede alınmış. Geçmiş dönemlerde de yaşanan aynı hadiselerde Belediyeyi mahkeme uygun bulmuş. Belediye 2019 yılında da sözleşme uzatmadı. Kaman, Mucur, Çiçekdağı ilçeleri de sözleşmeleri yenilemedi.

Belediyeye alınan kadroları mühendis kadrolarıdır ve sözleşme 1 yılla sınırlıdır. İdare isterse uzatır isterse uzatmaz diyor Danıştay. 2019'da Kaman, Mucur ve Çiçekdağı örneği var, o konuda neden kimse bir şey söylemiyor.

 Biz siyaseten kimseyi işten çıkarmadık, ihtiyaç olmadığı için sözleşme süreleri dolanlarla ilgili kanunun bize verdiği hakkımız kullandık.

Seçimlerde 1125 nolu sandık görevlisi işini yapıyor ve hâlâ Belediyemizde çalışıyor. Siyaseten bir uygulama olsa o kişinin işten çıkarılması gerekirdi.

 Biz işini yapan kişinin hangi partiden olduğuna bakmıyoruz. Mucur’da, Kaman’da sözleşmesi dolup yenilenmeyenler dönemiyor da Kırşehir’dekiler dönüyorsa bunun siyasi olduğu açık ve nettir. Devletin kurumları belediyeyi kilitlemeye çalışmasın. Çamur atmaya çalışanların elleri çamurdan kurtulmaz. Kurulan komisyonlarda her partiden üyeler var. Belediyeye 2 buçuk yıldır Özel Kalem Müdürü atayamadık. Ama başka kurumlardaki uygulamalara baktığımızda bir çifte standartla karşı karşıya olduğumuz gün gibi aşikâr. Olaya siyaseten yaklaşanlar çok istiyorlarsa Valiliklerden Özel Kaleminden işe aldırsınlar.

Daha önce de söyledik bize siyasi değil, işini yapan çalışanlar lazım. Biz işten çıkarmadık, sözleşmesi sona erenlerle yeni sözleşme yapmadık, bu da idari bir karardır.

Hak aramak suç değil, Memur-Sen'e üretemeyen bir ülkede gündem meşgul etmek için açıklama yaptırılmıştır. Açıklama ve eylem herkesin en demokratik hakkıdır, ama Zafer Bayramı’nda gençlere meşale yaktırmayanlar gece yarısı Belediye önündeki eyleme nasıl izin verdiler, tün bunları kamuoyu takdir etsin; Kırşehirli hemşehrilerimiz değerlendirsin.

Siyaseten çamur atmaya çalışarak kim ne yapmaya çalışırsa çalışsın “Geliyor gelmekte Olan; Her Şey Çok Güzel Olacak!”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA