Tarih: 05.03.2021
BAŞKANIMIZ’DAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

Sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Dünya’da demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kat edilmiştir.

Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayat içerisinde erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin yüksek olduğuna, kadına değer vermeyen, kadını geriye iten toplumların ise gelişmediğine tanık oluyoruz.

Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet'imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda da yerini almıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, aydın duruşu ve kimliği sayesinde, seçme ve seçilme hakkı gibi o günün koşullarında Dünya’nın birçok gelişmiş ülkesinde dahi olmayan hakların kadınlarımıza tanınması ile birlikte, Türk kadını toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta üstelenmiş olduğu rolle, sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemiş aynı zamanda Dünya’da ve bölgedeki birçok ülkenin kadınlarına da örnek teşkil etmiştir. 


Kadınlarımızın, özgürlük ve eşitlik mücadelesi açısından, çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki;  hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının, çocuk gelin sayısındaki artışın ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz.

Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz.
 
Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı sorunların ortadan kalktığı, kadınlarımızın şiddetle ve toplumsal hayat içerisinde karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerle değil; sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alandaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir Dünya özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.  

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA