Tarih: 09.01.2020
BAŞKAN EKİCİOĞLU’NUN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Ekicioğlu mesajında şunları belirtti. “ Basın, vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisidir. Demokrasilerde basının “milletin sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür.

Basın özgürlüğü, gerçekleri öğrenme hakkıdır. Bu hakkın kullanılması, basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle gerçekleşir.

Basının haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Şiddet ve hakaret içermediği sürece, düşünceler ve fikirler özgürce ifade edilebilmelidir. Basınımızın da görevini yaparken,  hukukun evrensel standartlarından sapmaması, her şart altında toplum yararını gözetmesi, kişi haklarına ve özel hayata saygıyı üstün tutması, bireylerin doğru, sağlıklı haber alma ve bilgi edinmesini sağlama ilkesinden ödün vermemesi, elbette ki önemli bir sorumluluktur.

Bu duygu ve düşüncelerle; zor şartlarda görevini yapan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor ve tüm basın emekçilerimize saygı ve selamlarımı iletiyorum dedi. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA