Tarih: 06.03.2020
Başkan Ekicioğlu’ndan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü mesajı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Dünya Kadınlar Günü Mesajı Yayınladı  Mesajında  Başkan Ekicioğlu; Hayatı her gün yeniden var eden kadınlarımız için birlik ve mücadele günü olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü, ne yazık ki, hemen hemen her gün yaşanan kadına yönelik şiddet olaylarının ve kadınlarımızın toplumsal hayat içerisinde yaşadığı çeşitli mağduriyetlerin gölgesinde kutluyoruz.  


Kadınların sosyal, ekonomik ve kültürel hayat içerisinde erkeklerle eşit derecede söz sahibi olduğu toplumlara baktığımızda gelişmişlik düzeyinin ve yaşam kalitesinin yükseklerde olduğu, kadına değer vermeyen, kadını geriye iten toplumların ise hala gelişemediği ve asla gelişemeyeceği sosyolojik bir gerçektir. 


Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü sayesinde, o dönem Dünya’nın birçok gelişmiş ülkesinde bile olmayan haklar kadınlarımıza tanınmıştır. Kadınlarımız, toplumsal, siyasal ve ekonomik hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemişler aynı zamanda Dünya’da ve  bölgedeki birçok ülkenin kadınlarına da örnek teşkil etmişlerdir.


Kadınlarımız için çok önemli ve anlamlı bir gün olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü; kadınlarımıza yönelik geliştirici politikaların ve iyileştirilmenin arttırılması, kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve siyasal alanda daha çok söz sahibi olmaları için mücadele etmemiz gerekliliği bilinciyle kutluyoruz. 
Biz de Kırşehir Belediyesi olarak, şehrimizde yaşayan kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik hayat içerisinde hak ettikleri yeri almaları için daha çok çalışacağımıza söz veriyoruz


Kadınlarımızın hayat içerisinde karşılaştığı sorunların ortadan kalktığı, kadınlarımızın şiddetle ve toplumsal hayat içerisinde karşılaştıkları çeşitli mağduriyetlerle değil; sosyal, sanatsal, akademik ve ekonomik alandaki başarıları ve kattıkları değerlerle anıldığı bir Dünya özlemiyle; bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.  

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA