Tarih: 30.04.2020
Başkan Ekicioğlu’ndan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı Mesajı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeni ile mesaj yayınladı.

Başkan Ekicioğlu; Ülke ve Dünya olarak içinden geçtiğimiz şu zorlu süreçte; emeği ve alın teri ile hayatı yeniden var eden bütün emekçi dostlarımın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum dedi. Belediye Başkanı Ekicioğlu “ Son günlerde bir kez daha anlıyoruz ki; hayatın en önemli unsurlarının başında üretim gelmektedir. Üretimin en önemli bileşeni de çalışanlardır. Çalışanların hak ettikleri yaşam standardına kavuşmaları, sosyal adaleti sağlayacağı gibi, toplumsal anlamda da birçok sorunun ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

Dünyanın pek çok köşesinde adalet ve eşitlik kavramları hiçe sayılıyor, ağırlaşan sömürünün sebep olduğu olumsuz koşullar emekçileri derinden etkiliyor. Ülkemizde de özellikle son yıllarda, milyonlarca vatandaşımızın iş bulamadığı, çalışma haklarının kısıtlandığı, ücret dağılımındaki adaletsizliğin gün geçtikçe arttığı bir dönemden geçiyoruz. Ne yazık ki çalışma koşullarının kötülüğüne bağlı iş kazaları ile yüzlerce işçimiz hayatını kaybediyor ya da sakat kalıyor.

Gelişmiş ülkelerdeki çalışma şartları, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konuları ile ülkemizdeki şartları karşılaştırdığımızda, ne yazık ki bu konuda istenilen düzeyde olmadığımızı görüyoruz. Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusundaki şartlarının iyileştirilmesi hepimizin temennisidir.

Korona virüs ile mücadelede kahramanlaşan sağlık emekçilerimiz başta olmak üzere, emeğin en yüce değer olduğu bilinciyle, ülkemizin kalkınması noktasında, üretimin temel taşı olan  bütün emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutluyor, herkese sağlıklı, güzel bir gelecek diliyorum dedi. 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA