Tarih: 26.01.2021
BAŞKAN EKİCİOĞLU ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin bir araya gelerek dolmuşçu esnafı önceki dönem belediyeden kalan alacaklarının ödenmesi hususunda ve belediyeden kalan alacaklarının faizinden vazgeçince ödeme konusunda anlaşma sağlandı.

 

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada 31 Mart seçimlerinden sonra Kırşehir Belediyesinin ulaştırma projesi vardı. Proje sağlıklı yürümüyordu. Bizde otobüsleri Belediye bünyesine almıştık. Dolmuşçu esnafını da serbest bıraktık. Aradan bir yıl geçmeden pandemi süreci başladı. Bu süreçten dolayı da, kooperatifin karşılıklı projeyi iptal ettiğimizde yaklaşık 4 Milyon TL yakın bir borcumuz vardı. Bunu 2 Milyon civarına kadar düşürdük. Kalan miktarı pandemiden dolayı ödeyemedik. Borçların tekrar yapılandırılması ile ilgili çıkan yasaya göre, sağ olsunlar kooperatif esnafımızın da maliyeye olan borçlarından dolayı, borçlarını peşin ödemelerinden dolayı 400-500 civarında indirime gitti. Yapılan indirimi sağ olsun başkanım ve kooperatif bize yansıttılar. Bizde hem mali borcu için, hem de bizde alacağı olan 2.200 Milyon TL yi nakden ödeyip kendilerine teşekkür edeceğiz.

 

Bu süreçte mağdur olan dolmuşçu esnaflarımızdan kusura bakmasınlar diyen Başkan Ekicioğlu, bu pandemi süreci bizi bayağı bir sıkıntıya soktu. Sadece bizi değil esnafımız da zor günler geçiriyor. Gerek sağlık, gerek iş dünyası zor dönemden geçiyor. Bu süreci de hep birlikte atlatacağız. Özellikle sivil toplum örgütlerimizle, esnafımızla, şoför esnafımızla ve oda ve oda başkanlarımızla hep birlikte bu süreci tamamlayacağız. Bu yapılandırma sürecinde Kırşehir Belediyesinin hiç birime, hiçbir kuruma inşallah borcu olmadan bu süreci tamamlayacağız. Bizlere desteklerinde dolayı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin’ teşekkür ediyorum. Bu süreci kimseyi kırmadan , incitmeden  hep birlikte tamamlayacağız. Bizleri bu zamana kadar idare ettikleri için dolmuşçu esnafımıza teşekkür ediyorum dedi.

 

 

Kırşehir Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Tekin yaptığı açıklamada ''Biliyorsunuz bir toplu taşıma , minibüsçü esnafı ile dolmuşçu esnafı arasında bir sistem vardı. Bu sistem bittikten sonra Belediyeden alacağımız bir miktar paramız vardı. Belediye Başkanımız yeni gelmişti ve ardından pandemi süreci başladı ve bunun getirdiği maddi sıkıntılar ile birlikte süreç bugüne kadar geldi.Bugün de belediye başkanımız sağolsun kendisine de burada teşekkür ediyoruz. Bizleri çağırdı ve bu parayı komple bize ödeyeceğini söyledi. Esnafın da özellik bu pandemi döneminde derdine merhem olacağını söyledi. Yapılandırma kapsamında borçlarımız yapılandırıldı , faizler silindi. Bizim e yaklaşık 400 bin TL civarında vergi dairesine bir borcumuz vardı. O da silindi. Onun akabinde de tabi şehir hepimizin para da Kırşehir’in. Burada bir icra işlemi başlamıştı ve bizim de faizli bir alacağımız vardı. Biz de bu konuyu belediye başkanımızla görüştük ve istişare ettik. Biz de o alacağımızın faizinden vazgeçtik, çünkü para yine şehrimizde kalacak. Buradan belediye başkanımıza bir daha şahsım esnafım ve şehrim adına teşekkür ediyorum. Pandemi sürecinde yanımızda oldular. Gönül isterdi ki Kırşehir’imiz de büyükşehirler gibi olsaydı belki daha da yardım edeceğini söyledi başkanım ama bunlar hep parayla oluyor. Buradan tekrar başkanıma yaptığı 3 taksi durağı ve yapacağı taksi durakları için teşekkür ediyorum taksici esnafım adına. Servisçi esnafından ruhsat işletme harçlarını sildi, onun için servisçi esnafım adına da teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ay meclis toplantısında da minibüsçü ve taksici esnafımızdan ruhsat işletme harçlarının alınmayacağına dair karar alacaklarını belirtti. Onun için de teşekkür ediyorum. Esnafın yanında olduğunu her zaman bize söyledi. Biz de bunu derinden hissediyoruz. İnşallah başkanımızla birlikte Kırşehir’de şoför esnafımıza elimizden ne geliyorsa yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA