Tarih: 25.12.2019
BAŞKAN EKİCİOĞLU 24 ARALIK ATATÜRK’ÜN KIRŞEHİR’E GELİŞİNİN 100. YILDÖNÜMÜ İLE İLGİLİ MESAJI YAYINLADI

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 24 Aralık Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 100. Yıl dönümünü ile ilgili bir mesaj yayınladı.


Başkan Ekicioğlu mesajından şunları kaydetti. “Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu topraklarının işgal edilmesi sonucunda; çaresizliğe karşı bir umut güneşi gibi doğan Büyük Önder Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkması ve ardından yapılan Erzurum ve Sivas Kongreleri’nde alınan kararlar doğrultusunda; Anadolu Halkı, işgallere karşı onurlu direnişini başlatmıştır.


Anadolu halkının birlik ve beraberlik ruhunu perçinleştirmek ve direniş ve kurtuluş  ruhunu tüm Anadolu’ya yaymak amacıyla, Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Anadolu’nun karargahı olarak seçtikleri Ankara’ya geçerken 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir’e de uğramışlardır.


O gün, Kılıçlı Köprüsü mevkiinde geneli gençlerden oluşan kararlı ve inançlı Kırşehir halkı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Heyet-i Temsiliye Üyelerini adeta bağırlarına basmış, Kurtuluş ve Kuruluş yolundan asla vazgeçmeyeceklerini bildirmişlerdir. 


Milli Mücadele’nin lideri Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; kongre süreçlerinin ardından, 24 Aralık’ta karlı bir kış günü Kırşehirimiz’e gelmiş, Kırşehir halkı o gün coşkulu bir kalabalıkla Mustafa Kemal’i ve bağrına basmış, O’nu bir gece Kırşehir’de misafir etmekten onur ve gurur duymuştur.


Başkan Ekicioğlu, “Biz de bugün Kırşehirliler olarak, Milli Mücadele’yi başarıya ulaştırıp, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize uygarlığın kapılarını açan, tebaadan vatandaşlığa geçişimizin öncüsü Mustafa Kemal Atatürk’ü 100 yıl önce Kılıçlı Köprüsü’nde bağrına basan Kırşehirli gençlerin kararlı duruşunun onurunu yaşıyor, Anadolu halkının birlik ve bütünlüğünün harcını karan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygı ve özlemle anıyoruz.


Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA