Tarih: 16.07.2020
BAŞKAN EKİCİOĞLU: ‘’15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDEN ÇIKARILACAK ÇOK FAZLA DERS VARDIR.’’

          15 Temmuz hain darbe girişinin 4. Yılı dolayısıyla Cacabey Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi. İl Protokolü ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: ‘’15 Temmuz günü, demokrasi tarihimiz içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Darbelerden ve darbecilerden çok çekmiş olan Türk halkı, cumhuriyet ve demokrasi düşmanı hain darbecilere karşı o gün dimdik durmuş, demokrasiye sahip çıkmıştır.  

Ülkemizde geçmişten beri,  uluslararası sermaye ve istihbarat örgütleri ile işbirliği içerisinde olan derin güçler tarafından organize edilen darbelerle demokrasimiz kesintiye uğramış, darbeler ülkemizin üstüne adeta kara bir bulut gibi çökmüştür. 

15 Temmuz gecesinde, uluslararası istihbarat örgütleri ile işbirliği içerisinde olan cumhuriyet ve demokrasi düşmanı hain FETÖ terör örgütünün mensupları tarafından tertiplenen bir darbe girişimi ile ülkemiz demokrasisi işletilmez hale getirilmek istenmiştir. Ancak hem yüce Meclisimiz, hem cumhuriyet ve demokrasiye bağlı Ordu ve Emniyet mensuplarımız ve en önemlisi şimdiye kadar darbelerden çok çekmiş olan halkımız tarafından, FETÖ’CÜ hain çetelere geçit verilmemiş, planlanan bu kirli oyun bozulmuştur. 

15 Temmuz darbe girişiminden çıkarılacak çok fazla ders vardır. Laik Türkiye Cumhuriyeti’ni içine sindiremeyen tarikatçı ve cemaatçi odaklar; devletimizin askeri, mülki, yargı gibi bütün organlarına adeta patlamaya hazır bir dinamit gibi yerleştirilmiş, demokrasimize ve cumhuriyetimize her türlü zararı vermişlerdir.  İftirayla ve kumpasla ülkemiz demokrasisinin üstüne çöreklenen bu hain FETÖ terör örgütü, 15 Temmuz’da devleti tamamıyla ele geçirmek için bu hain darbe kalkışmasını gerçekleştirmiştir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün laiklik ilkesinden hareketle, ‘’Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar ülkesi olamaz!’’ sözü hareket noktamız olsaydı, 15 Temmuz yaşanmayacaktı.  

15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimi; Devletin, cemaatlere teslim edilmemesi gerektiğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Bunun adı bugün FETÖ olur, yarın başka bir grup olur. Eğer demokrasi istiyorsak, devlet idaresi bu tür tarikat ve cemaat gruplarından uzak tutulmalıdır. Eğer devletimizin gerçek bir demokrasi içerisinde var olmasını istiyorsak, hiçbir cemaate, gruba, örgüte, kişiye taviz verilmemeli, ayrıcalık tanınmamalıdır.

Bu gerçeklerden hareketle bir daha böylesine acı olayların yaşanmaması için yapılması gereken tek şey laikliğe sıkı sıkıya bağlı kalmaktır. Cumhuriyete, demokrasiye ve devletine bağlı, Atatürk devrimlerine sahip çıkan, hiçbir kişisel ve grup çıkarı olmayan, hiçbir cemaat ile ilişkisi olmayan, ülkesini ve halkını düşünen kadrolar kamu görevinde olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle o gün hain FETÖ çetesine geçit vermeyerek demokrasi için canını siper eden bütün şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum. ’’ dedi. 

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA