Tarih: 25.12.2019
ATATÜRK’ÜN KIRŞEHİR’E GELİŞİNİN 100. YILI KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki Temsil Heyetinin Kırşehir’e gelişlerinin 100. Yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.


Cacabey Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Kılıçlı Köprüsünden başlayıp Atatürk'ün Kırşehir'de karşılandığı yer olan Gazi Parkına kadar devam eden kortej yürüyüşü düzenlendi. Törende konuşan Vali İbrahim Akın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki Temsil Heyetinin Ankara’ya ilerleyişindeki önemli duraklarından birisi olan Kırşehir’in, milli mücadelemizin önderi için büyük bir umut kaynağı olduğunu söyledi.


Törende bir konuşan yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu “Mustafa Kemal Atatürk’ü ilimizde ağırlamanın onurunu yaşıyor ve aynı zamanda işgal altında geçen o günkü zor koşulları, Anadolu ve Kırşehir halkının büyük bir özveri ile verdikleri vatan mücadelesini bir kez daha saygıyla yad ediyoruz dedi.”


Başkan Ekicioğlu “ 24 Aralık, Kırşehir tarihi için en önemli günlerden biridir. Kırşehirliler olarak, 100 yıl boyunca her 24 Aralık günü;  Anadolu’ya bir umut ışığı olarak doğan Mustafa Kemal Atatürk’ü ilimizde ağırlamanın onurunu yaşıyor ve aynı zamanda işgal altında geçen o günkü zor koşulları, Anadolu ve Kırşehir halkının büyük bir özveri ile verdikleri vatan mücadelesini bir kez daha saygıyla yad ediyoruz. Geçmişini bilmeyen toplumlar, bugününü kavrayamaz ve geleceğini de kuramaz. Bizler, işgal edilmiş topraklarda, büyük sıkıntılarla ve kıt imkânlarla; onuru ve namusuyla kurtuluş mücadelesi vermiş olan Anadolu halkının birer evladı olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Hepimizin bildiği gibi; Kırşehir’imiz, o dönem herhangi bir işgale maruz kalmamıştır. Ancak Kırşehir halkı, Milli Mücadele’ye hem askeri, hem mali ve farklı birçok alanda desteğini esirgememiş, Anadolu’nun kurtuluş mücadelesine çok önemli katkılar sağlamıştır. Milli Mücadele’nin lideri Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; kongre süreçlerinin ardından, 24 Aralık’ta karlı bir kış günü Kırşehir’imize gelmiş, Kırşehir halkı o gün coşkulu bir kalabalıkla Mustafa Kemal’i ve bağrına basmış, O’nu bir gece Kırşehir’de misafir etmekten onur ve gurur duymuştur.Biz de bugün Kırşehirliler olarak, Milli Mücadele’yi başarıya ulaştırıp, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bize uygarlığın kapılarını açan, tebaadan vatandaşlığa geçişimizin öncüsü Mustafa Kemal Atatürk’ü 100 yıl önce Kılıçlı Köprüsü’nde bağrına basan Kırşehirli gençlerin kararlı duruşunun onurunu yaşıyor, Anadolu halkının birlik ve bütünlüğünün harcını karan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk’ü, saygı ve özlemle anıyoruz diyerek konuşmasını tamamladı.


Şiirlerin yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kırşehirli Gençler Derneği Anı Defterine yazdığı metin ile Kırşehirli gençlerin Ata’ya Cevabının okunduğu programda Atatürk Koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi.


Gazi Mustafa Kemal ve Temsil Heyetinin İlimize Gelişinin 100. Yıldönümü’ etkinlikleri Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde ‘Atatürk’ konulu resim sergisinin gezilmesi, Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur tarafından verilen konferans ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirilmesi ile sona erdi.


Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA