Tarih: 30.11.2020
AĞAÇ DİKME ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘’Daha Yeşil Bir Kırşehir İçin, Geleceğimizi Hep Birlikte Yeşertelim’’ ağaç dikme etkinliği 28 Kasım Cumartesi günü Kırşehir-Ankara yolu üzeri 6. km.’deki Kırşehir Belediyesi’ne ait arazide gerçekleştirildi. Ağaç dikilen alana Mustafa Kemal Atatürk’ün sınıf ve silah arkadaşı, TBMM’nin ilk dönemlerinde Kırşehir Milletvekili olan Lütfi Müfit Özdeş’in ismi verildi.

Oldukça kalabalık ve coşkulu bir katılımın gözlemlendiği etkinlikte konuşma gerçekleştirilen Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ‘’Doğanın bize cömertçe verdiği şeyleri düşünecek olursak, bizim de doğaya vereceğimiz en güzel hediyenin ağaç dikmek olduğunu söyleyebiliriz. Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyütüp yeşermesini sağlamak kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için yapmamız gereken en önemli görevdir.  Kırşehir Belediyesi olarak Daha Yeşil Bir Kırşehir’i yaratmak için ağaçlandırma çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyoruz. Diktiğimiz fidanlarla, geleceğe daha güzel ve daha yeşil bir Kırşehir bırakmayı amaçlıyoruz.  Küresel ısınmanın, iklimsel dokunun bozulmasının ve aşırı derecede betonlaşmanın önüne geçmek için çocuklarımıza ve gençlerimize doğa sevgisini kazandırmak en büyük görevimizdir. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras; Onların rahat bir şekilde yaşayabilecekleri tertemiz ve yemyeşil bir Dünya’dır. Anadolu uygarlığının önemli merkezlerinden olan Kırşehir, her dönemde tarihsel anlamda çok önemli yere sahip olan şahsiyetler yetiştirmiştir. Bu şahsiyetlerden birisi de, ülkemizin kurtuluş mücadelesinde Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte cephelerde omuz omuza savaşmış, sonrasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2., 3., 4. ve 5. dönemlerde Kırşehir Milletvekilliği görevlerinde ilimizi temsil etmiş kendisine soyadını bizzat Atatürk’ün vermiş olduğu Müfit Özdeş’tir. Kırşehir Belediyesi olarak biz de Müfit Özdeş’in ismini ve aziz hatırasını bu alanda yaşatacağız.’’ dedi. 

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın yeşilin ve doğanın öneminden bahsettiği konuşmasının ardından fidan dikimi gerçekleştirildi. Kırşehir Belediyesi tarafından üretilen lavantalar ile fidan tohumu ve çeşitli hediyelerin katılımcılara dağıtımının ardından program sona erdi.

 

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA