Tarih: 31.08.2022
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 100. YILINI COŞKUYLA KUTLADIK

BAŞKANIMIZ EKİCİOĞLU: CUMHURİYETE VE CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ; ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ VE ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR ÜLKE BIRAKACAĞIZ!

 

 

Belediye Başkanınız Selahattin Ekicioğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı nedeniyle saat 10.00’da Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene katıldı.

 

Saat 10.15'te Vali H. Mete Buhara’nın makamında tebrikleri kabulüne de katılan Başkanımız Ekicioğlu, saat 10.40’ta Cacabey Meydanı’nda Vali H. Mete Buhara ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutladı.

 

Saat 13.00’da ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki törene katılan Başkanımız Ekicioğlu, burada yaptığı konuşmada “Atamızın bizlere bıraktığı emaneti gelecek kuşaklara aktarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu şehir ve ülke için sözümüz var.” dedi.

 

Başkanımız Ekicioğlu saat 18.00’da ise Gazi Parkı’nda Kırşehir Belediyesi’nin destek sunduğu ve ADD Kırşehir Şubesi tarafından yaptırılan Gazi Anıtı’nın açılışına katıldı. Açılışa Başkanımız Ekicioğlu ile birlikte CHP Kırşehir milletvekilimiz Metin İlhan, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, siyasi partilerin temsilcileri, ADD Kırşehir ve Mucur Şubeleri; Oda, Sendika ve Dernek Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda hemşehrimiz katıldı.

 

Başkanımız Ekicioğlu, Gazi Anıtı açılışında yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100’üncü yılı gibi böylesine anlamlı bir günde, adını Atamızdan alan ve Kırşehir'e gelişinde konuşma yaptığı Gazi Parkı’nda Gazi Anıtı’nın konumlandırılmasında tüm emeği geçenleri kutladı.

 

Saat 20.00’da Fener Alayı yürüyüşüne katılan Başkanımız Ekicioğlu, Cacabey Meydanı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yılı deneniyle Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Cacabey Meydanı’nın hemşehrilerimiz tarafından tamamen doldurulduğu Ender Balkır Konserine katıldı.

 

Sanatçı Ender Balkır’ın sunduğu muhteşem Konser’de plaket sunumu yapan Başkanımız Ekicioğlu, yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

 

            “Sevgili Kırşehirliler, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kırşehir Cacabey Meydanı tarihi günlerinden birini daha yaşıyor.

 

            Şöyle baktığımızda alan dışarı taşmış, “dışarda yer bulamıyoruz” diyen arkadaşlar var. Demek ki bu Zafere sahip çıkan halkımız nelere layık; en güzel şeylere layık.

 

            Bugün Kırşehir UNESCO Müzik Şehri. Biz şöyle sanırdık; Kırşehir olmasa Türküler öksüzmüş, yetimmiş. Türküler olmayacak sanırdık, öyle değilmiş. Kırşehir olmasa dünyada müzik olmayacakmış, özellikle Halk Müziği konusunda.

            UNESCO ’ya taahhüt veren 49 Dünya şehrinden ilk 3’ündeyiz neden bu kültüre sahip çıktığımız için. Bu kültür müzik kültürü, özellikle Kırşehir yöresinde Türkiye’ye değil Dünya’ya ışık tutan bir kültür.

 

            Gelecek kuşaklara aktarmak da hepimizin boynumuzun borcu çünkü bu kültürde hoşgörü var, bu kültürde kardeşlik var, barış var, sevgi var. İncinsen de hiç incitmeyen kültür var. Ahi Evran’ın dediği gibi “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” demiş. Bu pirimiz Anadolu Erenleri, Horasan Erenlerinin merkezi olan Kırşehir bu kültürü fazlasıyla hoşgörüyü ve bu dünyadaki önemli müzik şehirlerinden biri olmayı fazlasıyla hak ediyor.

 

            Çünkü neden sadece müzik yapmak olmuyor, Halkın da buna ilgi göstermesi çok önemli. Kırşehir’de kime gitseniz bu kültürün en azından ustalarımızın, sanatçılarımızın türkülerine eşlik edip bir katkı sunduğunu görüyoruz.

 

            30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bu meydanı dolduran bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Nice 100. yıllara diyorum. Gelecek yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız, sizlerle birlikte kutlayacağız, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız, Cumhuriyete sahip çıkacağız, Atatürk İlke ve İnkılaplarına sahip çıkacağız ve çocuklarımıza güzel bir ülke bırakacağız. Her şey çok güzel olacak az kaldı geliyor gelmekte olan diyor hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”

Çağrı Merkezi
Copyright © 2020 T.C. Kırşehir Belediyesi | Tüm Hakları Saklıdır.
Ceviz Bilişim Web Tasarım
ONLİNE İŞLEMLER ASKIDA FATURA