Büyük usta, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş ölümünün 7. yılında anma etkinlerle başladı. Yaşamını sürdürdüğü İzmir'de 25 Eylül 2012'de hayatını kaybeden ve Kırşehir'de toprağa verilen bozlak ustası, 7.ölüm yılında Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

İş Bankası önünde düzenlenen etkinliğin ilk gününde Adem Göçer ve Kırşehir Belediyesi davul zurna ekibi abdallar topluluğu bir gösteri yaptı.

İş Bankası Meydanındaki etkinlikte bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 7. Ölüm yıl dönümünde aile ile birlikte üstadımızı yad edeceğiz. İlk etkinliğimize başladık. Cacabey Meydanında etkinliğimiz devam edecek. Etkinliklerimiz iki gün sürecek. Üstadımızı Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve Kırşehir’de sevenleri ile birlikte anacağız. 25 Eylülde Neşet Ertaş Kültür Merkezinde müzik otoriteriler ininde katılacağı panelistlerle birlikte etkinliğimiz başlayacak. Akşamda Cacabey Meydanında aileninde katkıları ile etkinlikte hep birlikte olacağız. Aile bugünkü etkinliğe katılacaktı ama cenazelerinden dolayı katılamadılar. Burada sanatçı akrabaları var. Festivale katkılarından dolayı teşekkür ederim. Bu geleneği gelecek kuşaklara aktaracağız. Neşet ustamız geçmiş aldığı kültürü gelecek kuşaklara hep birlikte aktaracağız dedi.