Ünlü saz ve söz ustası “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş, ölümünün 7. yılında Kırşehir Belediyesi’nce düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın ölüm yıldönümü nedeniyle Vali İbrahim Akın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, daire müdürleri, akrabaları ve sevenleri merhumun kabrini ziyaret ettiler.

Yapılan duanın ardından,  Neşet Ertaş’ın babası, Halk Ozanı Muharrem Ertaş’ın kabrinin ziyaret edildiği programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, Neşet Ertaş’ın Abdal kültürünün yetiştirdiği ve Türkiye’ye mal olan en önemli ozanlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Yetiştirdiği şairleriyle, ozanlarıyla bilinen Kırşehir’imiz 25 Eylül 2012 yılında önemli bir değerini kaybetti. Merhumun ölüm yıldönümü vesilesiyle, mezarı başında dua ederek rahmet diledik. Neşet Ertaş hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu vesileyle kendisine tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Mezarlık ziyaretinin ardından Neşet Ertaş’ın babası Muharrem Ertaş’ın Bağbaşı Mahallesi’ndeki evinin önünde düzenlenen ‘Sazımın Emaneti’ programına geçildi. Programda Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Haydar Yasin Ertaş’a Neşet Ertaş’ın sazını hediye etti.

Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Etkinlikleri kapsamında “Geleneği İçinde Neşet Ertaş ve Sanatı” adlı panel düzenlendi. Panelde bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu “7 yıl önce en değerli ozanlarımızdan birini kaybettiğimizde tüm Türkiye ağlamıştı. Bugün de durmadan yağan yağmurdan dolayı gökyüzü de ağlıyor. Hepimizin başı olsun diyorum. Bundan sonra bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak bizim toplumsal sorumluluğumuzdur. Abdallık geleneğini güzel bir şekilde taşıyan, hayata karşı mütevazı duruşuyla hiçbir insanı ayırmadan herkesi dost edinebilmiş, engin gönül insanı, bizi biz yapan bütün değerleri saza ve söze dökmüş Büyük Usta Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 7. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Moderatörlüğünü Ekrem Öztürk’ün yaptığı, Bayram Bilge Tokel, Ercan Kesal, Süleyman Şenel, Adnan Yılmaz ve Mehmet Erhan Yiğiter konuşmacı olarak yer aldı. Panelde ayrıca Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş babasının yaşamını anlattı.

Neşet Ertaşı anma etkinlikleri 1 ve 2.gün Cacabey Meydanında düzenlenen konserlerle sona erdi.