Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun girişimleriyle, ziyaret ettikleri kent merkezinde bir gün geçiren Çinli ve Malezyalı turistler tarihi ve kültürel mekânları gezdi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,  Dört ay içerisinde Kırşehir’e 15.000 turist ağırlayacak. Gelecek bir yıl içerisinde 100.000 turisti ağırlayacağız. Özellikle uzak doğulu turistlerimizi Kırşehir’de ağırlayacağız.

Başkan Ekicioğlu, Kırşehir’deki ticari hayatı canlandırmak sosyal ve kültürel alanlardaki projelerimizden birisi olan Kırşehir’e turist çekmekti. Kapadokya’ya giden misafirlerimizi Kırşehir’de ağırlamak. İlk misafirlerimizi 2-3 gün önce Çinlileri ağırladık, ardından Malezyalıları ağırlıyoruz.  Özellikle Malezyalılar ve Endonezyalılar bizim için inanç turizmi açısından çok önemli. Biz Ahi Evran’ın memleketinde soydaşlarımızı ve arkadaşlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Gelecek bir yıl içerisinde 100.000 turisti ağırlayacağız

Biz 5000 yıllık tarih ve kültürümüzü dünyaya tanıtmak için elimizden bütün çabayı harcayacağız diyen Başkan Selahattin Ekicioğlu,  İkinci kafilemiz geldi onları ağırladık. Dört ay içerisinde Kırşehir’e 15.000 turist ağırlayacak. Gelecek bir yıl içerisinde 100.000 turisti ağırlayacağız. Özellikle uzak doğulu turistlerimizi Kırşehir’de ağırlayacağız.  Endonezya, Malezya, Çin değil farklı bir Japon turist firmaları ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Japonları ’da ayrı bir şekilde ağırlayacağız. Endonezya, Malezya, Çinlileri ’de daha çok göreceksiniz.

Başkan Ekicioğlu, Malezya’dan gelecek grubumuz var onlarda üniversiteyi inceleyecekler. Rektörümüzle de görüştük kendisi de kabul etti. Üniversite’deki akademik çalışmaları ve üniversitenin yapısını inceleyecekler. Hep birlikte uzak doğulu göreceğiz. Şuan gelen turistler günü birlik geliyor. Bundan sonraki gelecek kafilede yatılı gelecekler.

Seyfe kuş cennetinde balon uçurmayı ve kuşların göç zamanı göstermeyi arzu ediyoruz. Kırşehir’de farklı kültürlerden kişileri ağırlayacağız. Hem kültürümüze, hem tarihimize, hem de ticaretimize katkılar sunacaklarını düşünüyorum dedi