11.14.18 13:20

Kırşehir Belediyesi  Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler İl  genelindeki marketlerde gıda ve fiyat denetimi yaptı. Zabıta ekipleri rutin olarak sürekli yapılan denetimlerini gıda ve içecek satışı yapılan iş yerlerinin   kasa ve reyon fiyatlarının karşılaştırılması sonucu ikisi arasında fiyat farkı bulunan marketlere denetimlerini sıklaştırdı.

Kırşehir’de vatandaşların  7/24 huzuru sağlayan, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri denetimlerini gıda satışı yapan iş yerlerinde sıklaştırarak vatandaşların sağlıklı bir ortamda alış veriş yapmaları hususunda denetimlerini artırdı. Kırşehir Belediyesi ,    zabıta ekipleri rutin olarak sürekli yapılan denetimlerini gıda ve içecek satışı yapılan iş yerlerinin denetimlerini yaptı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci yaptığı açıklamada, İl genelinde periyodik olarak devam eden zabıta denetimlerinin sıklaştırılarak devam ettiğini bildirdi. Marketler ve Fırın ve imalathaneler gibi sıhhi iş yerlerinin kontrol edilmesine önem verdiklerini dile getiren Başkan Bahçeci denetimlerde en çok temizliğe ve gramaja önem verdiklerini vurguladı. Amaçlarının daha düzenli bir Kırşehir olduğuna dikkat çeken Bahçeci, yapılan kontrollerin sıkı bir şekilde devam edeceğini ve halkın sağlıklı bir şekilde genellikle yiyecek ve içecek üzerine hizmet veren satış yapan işletmeleri incelediklerini vatandaşımızın hizmet aldığı yerler çok önemlidir. Hem sıhhi açıdan hem de temizlik açısından iş yerlerinin kontrolü halk sağlığı için önem arz etmektedir. Bu düşünce ile kontrollerimizi sıklaştırdık ve sürekli olarak denetimler devam edecek.

Başkan Bahçeci, "Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacındayız. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemli. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme noktasında asla taviz vermeyeceğiz. Denetimlerimiz sırasında esnaflarımızı gördüğümüz eksiklikler konusunda bir kereye mahsus olmak üzere uyarıyoruz. Daha sonraki kontrollerimizde aynı durumla karşılaşmamız halinde gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. İlimizde faaliyet gösteren marketlerin denetimleri yapan ekipler, kasa ve reyon fiyatlarının karşılaştırılması sonucu ikisi arasında fiyat farkı bulunan marketlere gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecek son kullanım tarihleri geçmiş ürünleri de kontrollerinin yapıldığı denetimleri değerlendiren Başkan Bahçeci denetlemelerin kararlılıkla devam edeceğini, vatandaşların da olumsuz bir durumda şikâyetlerini 214 10 10 no’lu telefona bildirmelerini istedi.