04.01.13 15:39

Başkan Bahçeci “Hayallerin Ötesine Geçecek Kazanımlar Yapıyoruz”

Çılgın Proje İkizarası Kent Parkı Çalışmaları Devam Ediyor
Kırşehir Belediyesi’nin Çılgın Projesi İkizarası Kent Parkı’nın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kırşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu Kırşehir’in çehresini değiştirecek, geliştirecek olan ve proje dahilindeki altyapı çalışmalarında sona doğru yaklaşılan İkizarası Kent Parkı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalar şunlardır; 1600 mm çapında koruge boru ile deşarj hattının yapımı devam etmekte olup kısa bir süre içerisinde bitirilecek. Alt yapı çalışmalarının bitmesiyle birlikte çevre düzenlemesi ve peyzaj işlerine başlanacak olan projede yer alan su kanalının taban ve perde betonarmesi de çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Su basman hatıllarının betonu dökülmüş olup su kanalının içerisinde yer alan Ada Restoranın demir kalıp işlerine devam edilmektedir. Adalara bağlantıyı sağlayacak olan çelik konstrüksiyon köprülerin de montaj imalatına başlandı. Ahi Evran Bulvarının hemen yanında bulunan Gözlem Kulesi’nin çatı katının beton dökümüyle betonarme imalatı çok yakında bitirilmiş olacak projede wc, kiosklar, mescitler, spor merkezi ve satış birimlerinin Kaba inşaatı bitirilerek ince imalatlara başlandı.

Hayallerin ötesine geçecek kazanımlar yapıyoruz diye belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; ”Kırşehirlilerin merakla beklediği, İkizarası Kent Parkı yapımına hızla devam ediliyor. Alışılagelmiş park anlayışının ötesinde her şeyi ile Kırşehir’in yeni yüzünü yansıtacak olan Kırşehir Kent Park’ta bulunan kanalın içerisinde 2 adet ada yer alıyor. Bu adalardan birinde restoran yer alacak olup temel betonu dökülmüş ve betonarme imalatı devam etmektedir. Kırşehir gibi Anadolu bozkırında yer alan kentlerin, suya olan özlemini giderebilecek büyük bir proje ilk kez şehrimizde hayata geçirilecektir. Projemiz 120.000 m2’lik bir alana sahip olup, bu alanın 20.300 m2’lik kısmı göl alanı olacaktır. Şehrimizin yaz aylarındaki bunaltıcı sıcağından kurtulmak isteyen hemşerilerimiz suya olan özlemlerini bu parkta oluşturulacak su kanallarında, giderebileceklerdir.

İkizarası Kent Parkı su ve yeşilin bir arada olduğu sosyal, kültürel ve sportif amaçlı kullanılacak birçok alandan oluşmaktadır. Bunların başlıcaları; Ada Restoran, küçük adada yer alacak olan kafe ve çay evi, spor merkezi, gençlik merkezi, satış birimleri, kiosklar, otopark alanları, piknik alanları, sahne, rıhtım, mescit, kuşbakışı seyir imkânı sağlayacak olan Gözlem Kulesi, Kaykay Pisti ve daha birçok aktiviteleriyle Kırşehir’in görülmeye ve gezilmeye değer yeni gözde mekânlarından birisi olacaktır” dedi.