16.05.18 13:29

Kadın ve Demokrasi Derneği Kırşehir Şubesi yapılan törenle açıldı. Türkiye’nin mevcut siyasal, sosyal ve ekonomik düzenin gelişimine katkı sağlamak, kadınların birikimlerini, yeteneklerini verimli olarak kullanabilecekleri uygun zemini oluşturmak amacıyla kurulan Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kırşehir Şubesi faaliyete geçti.
KADEM Kırşehir Şubesi açılış programına katılım yoğun oldu. Programa Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’de katılarak bir konuşma yaptı.

Başkan Bahçeci İlimizde yeni bir sivil toplum örgütünün açılmasından dolayı mutlu olduğumu belirtmek isterim. Özellikle isminde iki sihirli kelime bulunan Kadın ve demokrasi ikisi bir arada gerçekten birbirine çok yakışan kelimeler. Böyle bir STK’nın açılıyor olmasından Belediye Başkanı olarak son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Şehrimize dokuz yıldır hizmet ediyoruz. Şehrimizi her alanda geliştirmeye gayret ediyoruz. Kadem ile birlikte yeni projeler üreterek inşallah ciddi çalışmalar yapacağız. Kırşehir küçük bir şehir olabilir ama derinliği olan bir şehirdir. Bizim medeniyetimizde çok önemi bir yere sahip Kırşehir. İlk sivil toplum örgütünün kurulması, ahiliğin kurulması, bacıyanı rum teşkilatının Kırşehir ‘de kurulmuş olması çok önemlidir.

Tarihimizde, kültürümüzde ve inancımızda kadın hiçbir zaman erkeğin arkasında olmamıştır, her zaman yanında olmuştur. Savaşta, barışta, ticarette, sosyal hayatta her alanda erkeğin yanında mücadele etmiştir. 15 Temmuzda Vatanımız, milli irademiz tehlikeye düştüğünde kadınlarımız, erkekleri ile omuz omuza mücadele etti.
Kadem 2013 yılında kurulmuş çok genç bir dernek. Bizler aceleci bir toplumuz, her şeyin birden olmasını isteriz. İşlerin sindire sindire yapılması ,kurumsal hafızaların gelişmesi Türkiye’nin en önemli eksikliklerinden bir tanesi. Kadem bu anlamda önemli eksikliği tamamlıyor.

Hem demokrasi ayağı, hem de kadın hakları açısından Türkiye’de çok kat edilmesi gerek bir yol var. Kadınlarımız demokrasiden ve siyasetten uzak duramazlar, durmamaları gerekiyor.

Siyaseti doğru yönlendiremiyorsa bir ülke o zaman geleceği olamaz. Dünya da yaşananları tahlil edemezsek, ülkemizin içinde olduğu sorunları iyi analiz etmezsek o zaman güçlü bir devlet olma şansımız yok. Güçlü bir demokrasiye ve güçlü bir iradeye sahip olmazsanız ne tür bedel ödeneceğini gördük ve yaşadık. Bu coğrafyanın insanları çok uyanık olması lazım. Çok çalışmak zorundayız, çok uyanık olmamız lazım dedi.
Konuşmaların ardından KADEM Kırşehir şubesi törenle açıldı.