03.06.18 10:57

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından organize edilen “Kariyer Günleri’’ programına katıldı.
Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünde düzenlenen ‘’Kariyer Günleri’’ programına konuşmacı olarak katılan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci burada tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı.
Başkan Bahçeci yaptığı konuşmada öğrencilere geleceğe dair planlarını bugünden yapmaları gerektiğini anlattı. Bahçeci ‘’ Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. 2009 yılında Türkiye’nin en genç Belediye Başkanları arasında yer aldım. Şuanda ikinci dönem belediye başkanlığı görevimi sürdürmekteyim. Sizler çoğunuz eski Türkiye’nin halini bilmiyorsunuz. Eski Türkiye’de ilaç kuyrukları, hastanede sıra kuyruklarını bilmiyorsunuz. Batan bankaları yaşamadınız. Akşam zengin yatıp sabah fakir kalkan bir milletin ne olduğunu yaşamadınız. Ankara’ya giderken tek yönlü yollardan gidip gelmediniz. Siz zannediyorsunuz ki Türkiye’de hep böyle bölünmüş yollar vardı. Hep böyle lüks hastaneler ve üniversiteler vardı. Okullar lükstü. Eski Türkiye’de böyle bir şey yoktu. 2000 yılının Türkiye’si ben genç bir mühendistim. Amerika’ya, Almanya’ya kapağı nasıl atarım diye konuşurduk çünkü Türkiye’nin geleceğe dair umudu yoktu. Şimdi böyle bir şey yok. Her aile evladını kurtarmak için Almanya’dan bir kız bulalım da evlendirip Almanya’ya gönderilim derdi. Şuan bunun tam tersi oldu. Almanya’daki kızlar Türkiye’de biri ile evlenip buraya gelmenin hesabını yapıyorlar. Siz bunları yaşamadınız ve görmediniz. Cumhurbaşkanı bir gün Başbakana bir kitapçık fırlattı Türkiye yerle bir oldu. Yönetilemez bir ülke halindeydik. Recep Tayyip Erdoğan çıktı bir parti kurdu. Türkiye’ye bir umut olarak. İstanbul’da başarılı bir belediye başkanı bir parti kurdu.
Başkan Bahçeci Türkiye’de on altı yıldır kızanlar olabilir ama düşmanlık etmeyin. Sizler genç beyinlersiniz, sizin beyinlerinize düşmanlık aşılamak isteyenler var. Bu ülke ye hizmet edene neden düşmanlık yapıyor bu ülkenin genci. Ben Kırşehir Belediye Başkanıyım beni sev sevme, oy ver verme ama bunu düşmanlık noktasına getirmek çok kötü bir şey. Dokuz yıldır bu şehre yapmadığımız yatırım kalmadı. Şehirde dokunmadığımız hiçbir yer kalmadı. Bazen gerçek üzülüyoruz. Bizlere sırf siyasi amaçlar için saldıran insanlar var. Farklı düşünebiliriz bundan daha doğal bir şey yok. Cenabı Allah bizi farklı yarattı ise bunun bir hikmeti var. Bizler birbirimizi kabulleneceğiz. Kim sorun çıkartmak istiyorsa o vatan hainidir. Bu ülkenin insanları arasında kim fitne tohumları ekiyorsa, kin güdüyorsa o vatan haindir. Siz genç beyinler olarak buna fırsat vermeyeceksiniz. Önce kendinize inanacaksınız. Sonra tarihimize inanacaksınız, sonra milletimize inanacaksınız, güveneceksiniz ve seveceksiniz. Sevginin hakim olmadığı bir yerde ne başarı olur, saygının ve sevginin ikisinin hakim olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz. Türkiye’de bunu başarmak zorundayız. Suriye’de bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelede kellesini koltuğuna almış birisine hakaret etmek ne demek böyle bir şey olamaz. Seversin , sevmezsin ama bu ülkeye kim hizmet ediyorsa saygı duymak zorundayız. Birbirimize saygı duyacağız. Sizin gibi gençler aydın, münevver kendini çok iyi yetiştirmiş gençlerle Türkiye bunları aşacak. Sorunlarımız var. Bunları sevgi, saygı ve muhabbet ile aşacağız.
Başkan Bahçeci, Kırşehir’i daha güzel bir şehir yapmak için biz ekip olarak gece gündüz çalışıyoruz. Her kesin mutlu olabileceği bir şehir inşaa etmek için yaşıyoruz. Az bütçeyle , az imkanla, çok engelleme ile karşılaşıyoruz ama bunları hepsini aşıyoruz, aşmaya da devam edeceğiz. Yeter ki siz bizi sevmeye devam edin. En büyük enerjimiz, en büyük kaynağımız bu”
Başkan Bahçeci, Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim şeklinde konuştu.