30.01.18 10:38

Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, modern araç, ekipman ve personeli ile 2017 yılında da yoğun bir mesai harcadı. 7 gün 24 saat vatandaşlar için nöbet tutan itfaiye, geçen yıl 1.587 yangına müdahale etti, 100 kurtarma operasyonu ve 909 gelen çağrıya cevap verildi.

Kırşehir  Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 2017 yılında da yoğun bir mesai geçirdi. Gece gündüz demeden Kırşehir merkez ve 6 ilçesindeki vatandaşların canını ve malını korumak için nöbet tutan Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz yıl 1.587 yangına müdahale etti. Bunların yanında 100 kurtarma operasyonu gerçekleştiren Kırşehir  Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri 30 trafik kazası ve  çeşitli görevler olmak üzere toplam 4.677 olayda önemli rol oynadı.

Okul ve Kurumlara eğitim

2017'de kendilerine gelen 4.677 ihbarı değerlendiren Kırşehir  Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangın, trafik kazası ve kurtarma operasyonu gibi olayların yanı sıra istenmeyen olayların yaşanmasını engellemek için de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlara yönelik eğitim çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında okul ve kuruma eğitim hizmeti verildi. "Önce tedbir" politikası ile çalışmalarını durmaksızın sürdüren Kırşehir  Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, kentteki 415 işletmeye yangın güvenlik raporu verdi.

Kırşehir Belediyesi İtfaiye 7/24 hazır

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci yangın, kaza gibi her türlü felakete anında müdahale eden Başkan Bahçeci, " İtfaiye Müdürlüğümüz 7/24 görevi başında vatandaşlarımızın yardımına koşuyor. Vatandaşımız herhangi bir felaketle karşı karşıya kalmasın istiyoruz ancak bir 'imdat' çağrısı geldiğinde de tetikte olmamız gerekiyor. Bu vesileyle vatandaşlarımızın yardım çağrısında, kendi canını hiçe sayarak gece gündüz demeden koşan itfaiye teşkilatımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.

Başkan Bahçeci  “İtfaiye müdürlüğümüz gurur duyduğumuz bir müdürlüğümüzdür. Burada çalışan personellerimiz uyum içerisinde çalışarak Kırşehir’de meydana gelen yangın, kurtarma, trafik kazaları gibi çok geniş alanlara müdahale ediyorlar. İftaiye Müdürlüğümüzde 42 personel çalışmaktadır. Kendilerini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum. Bizlerde müdürlüğümüze destek olmak için gerekli araç desteğini yapıyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımız büyük bir sorumluluk içindeler, Allah hepsini korusun ve yardım etsin diyorum. Kırşehir onlara emanet. Bu yüzden önemli görevler yapıyorlar. Çalışmalardan dolayı bir kez daha hepsini tebrik ediyorum. ”dedi